• Zatvorenie MŠ - pracovisko A.Hlinku 233

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ A. F. Kollára Terchová Vám oznamuje, že v dňoch od  06.októbra 2021                  do 12. októbra 2021 bude prerušená prevádzka materskej školy : pracovisko A. Hlinku 233/4 z dôvodu chrípkovej epidémie na základe rozhodnutia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Žilina.

            Riadna prevádzka MŠ sa začne v stredu 13.10. 2021 .

          • Informácia pre rodičov žiakov V.B a V.A

          • Riaditeľka ZŠ s MŠ A.F. Kollára Terchová oznamuje rodičom žiakov V.A a V.B ( chlapci ) na pracovisku ZŠ Terchová , že od 04.10. 2021 až 08.10. 2021 na základe rozhodnutia RÚVZ v Žiline, bol vydaný zákaz prevádzky v menovaných triedach - dôvodom zákazu je potvrdený prípad nákazy novým koronavírusom SARS - CoV-2 . Školské vyučovanie v týchto triedach bude obnovené v pondelok 11.10. 2021.

          • Oznam pre rodičov žiakov I.A

          • Riaditeľka ZŠ s MŠ A.F. Kollára Terchová oznamuje rodičom žiakov I.A  na pracovisku ZŠ Terchová , že od 23. 9. 2021 až 24.9. 2021 udelila žiakom riaditeľské voľno z dôvodu  podozrenia na  ochorenie COVID 19 .              Na základe rozhodnutia RÚVZ v Žiline Vám oznamujeme, že  bol vydaný zákaz prevádzky od 27.9. 2021 do 02.10. 2021 v triede I.A -   dôvodom zákazu je potvrdený prípad  nákazy novým koronavírusom SARS - CoV-2 . Školské vyučovanie v tejto triede bude obnovené v pondelok 4.10. 2021.

          • Distribúcia antigénových testov

          • Vážení rodičia!


            Vo štvrtok popoludní sme dostali antigénové samotesty pre žiakov našej školy. V piatok sme ich pobalili po 5 kusov na odovzdanie. Testy si musí prevzať  len zákonný zástupca, pretože je potrebné podpísať preberací protokol.                                                                                                                                                               Výdaj testov bude pondelok 13.09. 2021 od 12,30 hod. do 15,30 hod. a v utorok 14.09. 2021  od 7.00 hod. do 16.00 hod. na oboch pracoviskách školy:   ZŠ Terchová –  vstupná chodba II. stupeň , ZŠ Struháreň – vstupná chodba   - len tí rodičia, ktorí vyjadrili  svoj záujem cez Edupage, mailom, telefonicky alebo osobne.      Keďže za použitie samotestu je zodpovedný rodič, vykonanie samotestu treba škole potvrdzovať prostredníctvom Edupage alebo emailom na zsterchova@zsterchova.sk.                                                         Rodič škole potvrdzuje len vykonanie poskytnutého samotestu, výsledok samotestu škole oznamuje len v prípade, že bol žiak pozitívny – žiak následne zostáva doma a rodič informuje všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý ho ďalej usmerní. Ak  rodič  samotesty nevyužije, treba ich vrátiť škole.                                              Inštruktážne video ako vykonať samotestovanie pripravené Ministerstvom zdravotníctva SR: https://youtu.be/bihiBgpM9pc

          • Informácia o prevádzke MŠ a ZŠ

          • V dňoch 7. septembra 2021 až 10. septembra 2021 bude prerušená dodávka elektrickej energie v prevádzkach MŠ Terchová a ZŠ Terchová. Prevádzka MŠ bude v týchto dňoch prerušená v súlade s nariadením RÚVZ Žilina.

            Všetky triedy ZŠ budú mať v týchto dňoch 4 vyučovacie hodiny v súlade s nariadením RÚVZ Žilina                        ( 4. vyučovacia hodina končí 11,20 hod. ), nebude v prevádzke ŠJ a ŠKD. ŽIaci sa nebudú učiť podľa riadneho rozvrhu podrobné informácie o náplni práce budú mať žiaci zapísané v slovníčku.

          • Informácia – antigénové samotesty

          • Na základe informácie z Okresného úradu v Žiline si Vám dovoľujeme oznámiť, že vzhľadom na dodané množstvo nebolo možné zatiaľ vyhovieť našej požiadavke. Po spracovaní požiadaviek škôl Žilinského kraja požiadal Okresný úrad Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR o navýšenie počtu testov. Po dodaní testov Vás budeme informovať prostredníctvom Edupage a stránky školy o dátume a mieste distribúcie Ag testov.

          • Začiatok školského roka 2021 / 2022

          • Milí žiaci, vážení rodičia!

            Vedenie Základnej školy s materskou školou A.F. Kollára Terchová Vám oznamuje, že otvorenie školského roka 2021/2022 sa uskutoční vo štvrtok 2. septembra 2021.

            Pracovisko ZŠ Terchová:

            • 8,00 hod. svätá omša  Kostol sv. Cyrila a Metoda Terchová – len pre žiakov, rodičov žiakov a zamestnancov školy, účasť na svätej omši  je dobrovoľná;
            • 9,00 hod. otvorenie školského roka 2021 / 2022    prítomnosť detí v škole je približne do 10,00 hod. bez ŠKD a stravovania.

            Pracovisko ZŠ Struháreň :

            • 8,00 hod. otvorenie školského roka 2021 / 2022    prítomnosť detí v škole je približne do 10,00 hod. bez ŠKD a stravovania;
            • 9,00 hod. svätá omša  – len pre žiakov, rodičov žiakov a zamestnancov školy, účasť na svätej omši  je dobrovoľná.

            Základné informácie pre všetkých :

            • rodičia a žiaci I. ročníka sa zhromaždia na chodbe základnej školy;
            • žiaci II. - IX. ročníka prídu priamo do svojich tried, nie je potrebné priniesť si v prvý deň prezuvky;
            • v celom areáli školy je potrebné mať prekryté horné cesty dýchacie rúškom, resp. respirátorom (platí pre žiakov aj rodičov);
            • v prvý deň nástupu je potrebné, aby žiaci prišli s vyplneným tlačivom Vyhlásenie o bezpríznakovosti , tlačivo môže rodič vyplniť aj elektronicky cez svoje Edupage konto, ak nemáte možnosť vytlačiť si tlačivo, papierovú verziu tlačiva si môžete prísť prevziať aj do školy 30.8. alebo 31.8. od 8.00 hod. do 14.00 hod.
            •  Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti.pdf
            • do vnútorných priestorov ZŠ, ŠKD a ŠJ vstupujú len žiaci a zamestnanci školy, rodičia a návštevníci školy, ktorí potrebujú vstúpiť do priestorov školy, vypisujú pri vstupe tlačivo  Písomné vyhlásenie návštevníka o bezpríznakovosti.
            • Pisomne_vyhlasenie_navstevnika_o_bezpriznakovosti.pdf

            ŠKOLSKÝ SEMAFÓR

            Ministerstvo školstva za účelom udržať bezpečné prostredie v školách a školských zariadeniach zostavilo manuál ŠKOLSKÝ SEMAFOR v školskom roku 2021/2022, ktorý stanovuje základné prevádzkové podmienky škôl a školských zariadení, vrátane špecifík dodržiavania protiepidemických opatrení a odporúčaní počas pandémie ochorenia COVID-19.

            Manuál ŠKOLSKÝ SEMAFOR je zjednodušená verzia manuálov z predchádzajúceho školského roka 2020/2021. Je platný pre všetky materské, základné a stredné školy, všetky typy špeciálnych škôl, odborné učilištia a praktické školy, jazykové školy, základné umelecké školy a školské zariadenia (ŠKD, CVČ, ŠJ, VŠJ, ŠI, DC, RC, LVS, CPPPaP a CŠPP) bez ohľadu na zriaďovateľa. 

            https://www.minedu.sk/ministerstvo-skolstva-predstavilo-pravidla-fungovania-skol-od-septembra-2021/ 

            https://www.minedu.sk/skolsky-semafor/



          • Oznam pre rodičov detí navštevujúcich MŠ

          • Vážení rodičia, oznamujeme Vám, že nástup detí do materskej školy je 2. septembra 2021 .


            Prevádzka MŠ Terchová :

            A. Hlinku 233/4 – od 6:30 hod. do 16:30 hod. .

            Školská 86 – od 6:30 hod. do 16:30 hod. .

            Gregušovia 933 – od 6:30 hod. do 16:30 hod.

            V prípade poldennej dochádzky je prevzatie dieťaťa v čase od 12:00 hod. do 12:20 hod.


            Prosíme rodičov o dodržiavanie odporúčaných nariadení ÚVZ SR:

            • príchod detí je do 8:00 hod. (vchod do budovy sa uamkne, preto si svoj čas naplánujte tak, aby ste stihli dieťa odovzdať pani učiteľke do triedy.);
            • do priestorov je nutné vstupovať s prekrytím horných dýchacích ciest rúškom resp. respirátorom a vydezinfikovať si pri vstupe do MŠ ruky;
            • príchod a odchod dieťaťa z MŠ je vhodný s jedným zákonným zástupcom prípadne splnomocnenou osobou;
            • v šatni sa nezdržiavať viac ako 10 min.  a dodržiavať  2-metrové  rozostupy;
            • nenosiť do skriniek detí jedlo, nápoje, sladkosti a  ani hračky;
            • nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest) nesmie vstúpiť do priestorov materskej školy.

            Zoznam potrebných vecí:

            • náhradné veci na oblečenie (tepláky/legíny, tričko, ponožky, spodné prádlo);
            • pevnú obuv na prezutie (prezuvky s bielou podrážkou), nie kroksy, žabky, šľapky;
            • 2x pyžamo (len pre deti, ktoré sú v MŠ na celý deň);     
            • nezabúdajte,že pri činnostiach v materskej škole sa deti môžu občas aj zašpiniť, prispôsobte tomu, prosím, oblečenie dieťaťa, aby sme sa vyhli zbytočným konfliktom;                             
            • na všetky veci je potrebné čitateľne napísať meno a priezvisko dieťaťa.

            O všetkých ďalších informáciách a poplatkoch budete informovaní triednymi učiteľkami v mesiaci september.

            V prvý deň nástupu je potrebné, aby rodičia odovzdali vyplnené tlačivo Vyhlásenie o bezpríznakovosti.

            Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti.pdf

            V prípade, že dieťa do materskej školy 2. septembra 2021 nenastúpi, prosíme Vás, ohlásiť túto informáciu čo najskôr zástupkyni pre MŠ Mgr. Kataríne Cingelovej  tel.  0911 983 428.

          • Prihlasovanie na kloktacie testy a samotestovacie AG testy

          • Vážení rodičia!

            Prosím o prečítanie nasledovných pokynov a rýchlu reakciu - najneskôr do 26.8.2021 do 7.00 hod.

            1. Na začiatku školského roka 2021/2022 ministerstvo umožní jednorazové testovanie kloktacími PCR testami všetkých žiakov základných škôl (I.-IX. ročníka), ktorých rodičia prejavia záujem o toto testovanie, za účelom udržania bezpečného prostredia v školách. Takúto možnosť majú aj tí žiaci, ktorí sú zaočkovaní a aj tí žiaci, ktorí prekonali ochorenie COVID-19, pokiaľ ich rodičia o ne prejavia záujem. Vo všetkých prípadoch je testovanie kloktacími PCR testami dobrovoľné. Cez Edupage aplikáciu  v časti Prihlasovanie  alebo mailom na adresu zsterchova@zsterchova.sk vyjadrite svoj záujem  a súhlas so spracovaním osobných údajov v súvislosti s testovaním žiakao, aby Vaše dieťa bolo na začiatku šk. roka otestované kloktacími PCR testami. Je potrebné sa vyjadriť najneskôr do 26.8. do 7.00 hod.
            2. Ministerstvo školstva ďalej na začiatku školského roka 2021/2022 poskytne antigénové samotesty na domáce použitie tým žiakom základných škôl, špeciálnych základných škôl, stredných škôl a špeciálnych stredných škôl, ktorých rodičia prejavia záujem o takýto druh samotestov, za účelom udržania bezpečného prostredia v školách. Takúto možnosť majú aj tí žiaci, ktorí sú zaočkovaní a aj tí žiaci, ktorí prekonali ochorenie COVID-19, pokiaľ ich rodičia o ne prejavia záujem. Vo všetkých prípadoch je testovanie domácimi antigénovými samotestami dobrovoľné a bezplatné. Každý žiak, ktorého rodič prejaví záujem, dostane 1 balenie, ktoré obsahuje 25 ks testov na domáce samotestovanie a 25 ks sterilných odberových tyčiniek. Pokiaľ sa rodič rozhodne využiť možnosť domáceho antigénového samotestovania, odporúčame ho realizovať vždy v pondelok a vo štvrtok ráno pred nástupom do školy alebo v prípade, že žiak prejavuje niektorý z príznakov ochorenia COVID-19. Cez Edupage aplikáciu  v časti Prihlasovani alebo mailom na adresu zsterchova@zsterchova.sk vyjadrite svoj záujem  o antigénové samotesty.  Je potrebné sa vyjadriť najneskôr do 26.8. do 7.00 hod.

            Môžete deti prihlásiť súčasne na oba druhy testovania. Kloktanie sa uskutoční len raz na začiatku školského roka. Antigénové testovanie krátkymi tyčinkami budete deťom robiť sami doma po obdržaní balíčka. ODPORÚČAME Vám využiť obe ponúkané možnosti v záujme vytvorenia čo najbezpečnejšieho školského prostredia.

            Vedenie školy musí ​​​​​​do 26.8.2021 nahlásiť záujem nadriadeným orgánom, po tomto termíne nebude možné testy objednať.

            Ďakujeme Vám za súčinnosť a rýchlu reakciu !

          • Prihlasovanie na obedy v ŠJ

          • Vážení rodičia ,

            ak máte záujem o stravovanie Vašich detí v ŠJ je nutné svoje dieťa prihlásiť na stravu v ŠJ  telefonicky u vedúcej ŠJ p. Boženy Dikošovej  - tel. 0911 067 705 v čase od 7,00 hod. do 14,00 hod.  alebo mailom dikosovab@zsterchova.sk  a vypísať a odovzdať prihlášku vedúcej ŠJ ( prihlášku si môžete vyzdvihnúť v MŠ, ZŠ, ŠJ alebo vytlačiť zo stránky školy ) .   

             

          • Stravovanie v ŠJ od septembra 2021

          • Vážení rodičia! 


            Od 1. 8. 2021 vstupuje do platnosti novela zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky, ktorou sa rušia dotácie obedov v materských a základných školách.  V zmysle § 4 ods. 3 písm. b) a c) zákona bude možné dotáciu na stravu poskytnúť len na dieťa, ktoré 

            • navštevuje MŠ alebo ZŠ a žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi  alebo ktorej príjem je najviac vo výške životného minima, táto skutočnosť sa škole a obci preukazuje potvrdením z Úradu práce, pre ktoré je potrebné na úrad čo možno najskôr, najneskôr do 10.08.2021 predložiť nový Formulár na posúdenie príjmu vrátane podkladov ku konaniu v tejto veci (napr. doklad o príjme),
            • navštevuje posledný​​​​​​ ročník MŠ alebo ZŠ a žije v domácnosti, v ktorej si ani jeden člen domácnosti neuplatnil na toto dieťa nárok na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa, (čiže rodičia si na dieťa neuplatnili daňový bonus), táto skutočnosť sa žiadateľovi preukazuje čestným vyhlásením.

            Suma dotácie na stravu sa zvyšuje na 1,30 eura za každý deň.                                                                                 Obec  Terchová v spolupráci so ZŠ s MŠ A.F. Kollára Terchová musí do 10.8.2021 vytvoriť a zaslať na ÚPSVaR "Zoznam detí oprávnených na poskytnutie dotácie na stravu".

            Preto Vás, milí rodičia, žiadame, aby ste nás kontaktovali telefonicky alebo mailom   0911 067 705 , BozkaDikosova@azet.sk , ak Vaše dieťa treba uviesť do zoznamu detí, na ktoré bude poskytovaná dotácia na stravu od septembra 2021, pričom budete musieť škole poskytnúť do 6. 8. 2021 jedno  z nasledovných potvrdení: 

            • potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi,
            • potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej príjem je najviac vo výške sumy životného minima,
            • čestné vyhlásenie o neuplatnení nároku na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa.

            V prípade otázok a nejasností kontaktuje vedúci ŠJ p. Boženu Dikošovú – 0911 067 705.


            TLAČIVÁ

          • Letná škola 2021

          • Oznamujeme rodičov žiakov, ktorí prejavili záujme o Letnú školu 2021, že náš projekt bol schválený MŠVVaŠ SR, termín Letnej školy je 16. august 2021 až 20. august 2021. Všetky potrebné informácie dostanú rodičia prostredníctvom mailu a Edupage začiatkom augusta.

          • Informácia pre rodičov

          • Pri prerušení školskej dochádzky na viac ako 3 dni (vrátane sviatkov a víkendov) zákonný zástupca žiaka predkladá čestné vyhlásenie . Preto už nie je potrebné každý pondelok predkladať papierovo alebo elektronicky čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti pre všetkých žiakov, ktorí chodili riadne do školy.

            Povinnosťou rodičov je čestné vyhlásenie prikladať vtedy, keď žiak nie je v škole 4 dni a viac (napr. v sobotu, nedeľu, pondelok, utorok ---> v stredu je nutné doložiť čestné vyhlásenie.)

            .bezin..doc

          • Zápis detí do MŠ na školský rok 2021 / 2022

          • ZÁPIS  DETÍ  DO  MATERSKEJ  ŠKOLY  NA  ŠKOLSKÝ  ROK  2021/2022

            V zmysle Zákona o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov č. 245/2008, § 59, ods. 3 (školský zákon) zverejňuje riaditeľka Základnej školy s materskou školou Adama Františka Kollára, Školská 86, Terchová, miesto a termín podávania žiadostí na predprimárne vzdelávanie pre nasledujúci školský rok 2021/2021.

            Termín zápisu: 10.05.2021 – 21.05.2021 elektronickou formou t. j. vyplnením elektronickej prihlášky na webovej stránke školy.

            link tu : https://terchova.edupage.org/register/?eqa=d2hhdD1mb3Jt

            K žiadosti sa vyžaduje potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast. Ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, zákonný zástupca predloží okrem žiadosti a potvrdenia o zdravotnom stave dieťaťa aj vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie.

            Lekarske_potvrdenie.pdf

            Predpokladaný termín vydávania rozhodnutí o prijatí - neprijatí – mesiac jún.

            Podmienky prijímania detí na predprimárne vzdelávanie:

            • deti, ktoré dovŕšili piaty rok veku – predškoláci, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné,
            • deti s odloženým začiatkom plnenia povinnej školskej dochádzky,
            • deti s dodatočne odloženým začiatkom plnenia povinnej školskej dochádzky,
            • deti, ktoré k 01. septembru 2021 dovŕšia tri roky,
            • deti, ktoré spĺňajú základné hygienické požiadavky a sebaobslužné činnosti.

            Bližšie informácie na telefónnom čísle: 0911 983 428 – Mgr. Katarína Cingelová - zástupkyňa pre MŠ

          • Pre všetky mamy a otcov

          • Hudobný pozdrav od Emky pre všetky mamy k zajtrajšiemu sviatku - Dňu matiek. ♥

            Počas dištančného vzdelávania a logdownu sme pripravili online koncert - Koncert pre rodinu. ♥

          • Prerušenie prevádzky MŠ

          • Oznamujeme rodičom detí, navštevujúcim MŠ v Struhárni, že z dôvodu výskytu ochorenia COVID 19, RÚVZ Žilina, zatvoril triedu Vrabčeky v čase od 6. mája 2021 do 18. mája 2021, prevádzka triedy bude obnovená          19. mája 2021.

          • Pravidlá pre MŠ a ZŠ od 3. mája 2021

          • V zmysle uznesenia vlády SR č. 215/2021 ako aj vďaka tomu, že náš okres je v červenej farbe, nebude pre nástup detí a žiakov do MŠ a ZŠ od pondelka 3. mája 2021 potrebné preukazovať sa negatívnym testom jedného zákonného zástupcu, ani negatívnym testom žiaka v prípade žiaka 2.stupňa.                            Bude potrebné čestné vyhlásenie aký druh čestného vyhlásenia bude pre nástup žiaka potrebný, to ešte upresnímepo zverejnení na stránkach nášho MŠVVaŠ.                                                                                             Tu čítajte uznesenie vlády, časť C, ods. 15 a 16: 215_2021.pdf