• Zápis žiakov do prvého ročníka ZŠ

          • Zápis do 1. ročníka základnej školy pre školský rok 2024/2025 sa uskutoční :

            • pracovisko  ZŠ Terchová  dňa 16. apríla 2024 (v utorok)  od 12:30 hod. do 17:00 hod.,
            • pracovisko  ZŠ Struháreň dňa 22.apríla 2024 ( v pondelok ) od 13,00 hod. do 16,00 hod.                   

            Povinná školská dochádzka sa začína začiatkom školského roka (1. septembra), ktorý nasleduje po dni, keď dieťa dovŕši šiesty rok veku života a dosiahne školskú spôsobilosť.

            Zákonný zástupca dieťaťa je povinný prihlásiť svoje dieťa, ktoré dovŕši šesť rokov veku k 31. augustu 2024 a má trvalý pobyt na území Slovenskej republiky.

            Zápis je určený pre deti narodené od 1. septembra 2017 do 31. augusta 2018 a deti, ktoré v šk. roku 2023/2024 pokračovali v povinnom predprimárnom vzdelávaní v materskej škole.

            Na základné vzdelávanie možno výnimočne prijať dieťa, ktoré nedovŕšilo šiesty rok veku, po vyjadrení príslušného zariadenia poradenstva a prevencie a všeobecného lekára pre deti a dorast.

            • Pokyny k zápisu :

            - k zápisu je potrebná osobná účasť dieťaťa a aspoň jedného zákonného zástupcu,

            - je potrebné priniesť rodný list dieťaťa a občiansky preukaz jedného zákonného zástupcu dieťaťa,

            - o prijatí dieťaťa so zdravotným znevýhodnením a dieťaťa s nadaním rozhoduje riaditeľka školy na základe písomnej žiadosti zákonného zástupcu alebo zástupcu zariadenia a správy z diagnostického vyšetrenia vydanej zariadením poradenstva a prevencie, ktorá obsahuje návrh podporného opatrenia,

            - prosíme priniesť poplatok 15,00 €  na pomôcky.

            • Prihláška na základné vzdelávanie

            Prihlášku na vzdelávanie v základnej škole možno podať:

            - elektronicky tu https://terchova.edupage.org/register/ spolu s povinnou prílohou Povinna_priloha_k_elektronickej_prihlaske.docx

            • Podpisy zákonných zástupcov

            Podľa § 144a ods. 1 školského zákona od 1. januára 2022 sa na podaniach týkajúcich sa výchovy a vzdelávania, v ktorých sa rozhoduje v správnom konaní, vyžaduje na prihláške podpis obidvoch zákonných zástupcov dieťaťa.

            Ak má dieťa iba jedného zákonného zástupcu alebo jeden z rodičov nie je schopný zo zdravotných dôvodov podpísať sa na prihláške alebo zadováženie súhlasu druhého zákonného zástupcu je spojené s ťažko prekonateľnou prekážkou je potrebné k prihláške pripojiť Čestné vyhlásenie zákonného zástupcu.

            cestne_vyhlasenie_zakonneho_zastupcu(1).docx

             

            Ak sa zákonní zástupcovia dohodli, že prihlášku podpisuje iba jeden zákonný zástupca, na prihláške postačuje podpis len jedného zákonného zástupcu, musia o tejto skutočnosti doručiť riaditeľke školy Písomné vyhlásenie zákonných zástupcov.

            pisomne_vyhlasenie_zakonnych__zastupcov(1).docx 

            • Pokračovanie v povinnom predprimárnom vzdelávaní

            Ak dieťa po dovŕšení šiesteho roka veku nedosiahne školskú spôsobilosť, riaditeľka školy rozhodne               o pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole na základe:

            • písomného súhlasu príslušného zariadenia poradenstva a prevencie,
            • písomného súhlasu všeobecného lekára pre deti a dorast
            • informovaného súhlasu zákonného zástupcu (podpísaného obidvomi zákonnými zástupcami).

            Rozhodnutie o prijatí dieťaťa na vzdelávanie do základnej školy vydá riaditeľka školy do 15. júna 2024. 

            Ak Vám daný termín nevyhovuje, kontaktujte nás, spoločne nájdeme vhodný termín.

            V prípade potreby Vám budú ďalšie informácie poskytnuté na tel. č.: 0910 996 226 alebo prostredníctvom našej e-mailovej adresy: zsterchova@zsterchova.sk

          • Oznam

          • Vážení rodičia,

            oznamujeme Vám, že z prevádzkových dôvodov ( so súhlasom zriaďovateľa školy ) sa skracuje prevádzka ZŠ, MŠ, ŠKD dňa 10.04.2024 do 11,30 hod.Všetkým žiakom a deťom, ktoré sa stravujú v ŠJ, bude obed vydaný.Popoludňajšia prevádzka ŠKD a MŠ nebude zabezpečená, prosíme Vás o vyzdvihnutie detí z MŠ a žiakov zo ZŠ do 11,30 hod.