• Oznam o pedikulóze

          • Oznamujeme rodičom, že v základnej škole sa vyskytli vši. Žiadame rodičov, aby prezreli deťom vlasy. O liečbe zo zavšivenia a dočasnom vyradení dieťaťa z kolektívu rozhoduje príslušný lekár. Dieťa sa môže do kolektívu vrátiť až po predložení lekárskej správy o ukončení liečenia na pedikulózu. Hlavnú zodpovednosť za odstránenie vzniknutého problému má zákonný zástupca žiaka.

          • Riaditeľské voľno - 31.03. 2023

          • Riaditeľka ZŠ s MŠ A. F. Kollára, Školská 86, Terchová oznamuje, že podľa  § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008  Z. z.o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších prepisov  udeľuje žiakom ZŠ s MŠ A.F. Kollára, Školská 86 Terchová  riaditeľské voľno dňa 31. marca 2023 (piatok).

            Na základe udelenia riaditeľského voľna sa v školskej jedálni v tento deň nevarí. Všetci stravníci budú automaticky z obedu odhlásení.

            Vyučovanie bude pokračovať v pondelok 03. 04. 2023.

            Riaditeľka školy zároveň oznamuje, že so súhlasom zriaďovateľa prerušuje prevádzku materskej školy 31.03. 2023 ( piatok ) v súlade s  §150 a ods. 2, písmeno a zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších prepisov.

            Prevádzka MŠ bude obnovená v pondelok 03.04. 2023 .

             

          • Testovanie 9 - 2023

          • 22. marca 2023 (streda) bude prebiehať celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka základných škôl.         Testovanie 9 sa uskutoční  z predmetov slovenský jazyk a literatúra a matematika. Špecifikácia testu                    z matematiky a Špecifikácia testov z vyučovacích jazykov pre T9-2023 je zverejnená na stránke Národného ústavu certifikačných meraní a vzdelávania  https://www2.nucem.sk/sk/merania/narodne-merania/testovanie-9

            Riaditeľka školy na základe § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov, poskytuje z dôvodu zabezpečenia optimálnych podmienok pri Testovaní 9-2023 dňa 22.03.2023 (streda) žiakom V. až VIII. ročníka riaditeľské voľno ( žiaci sú automaticky odhlásení z obeda v ŠJ ).

          • Projekt Moderná škola

          • ZŠ s MŠ A. F. Kollára , Školská 86, Terchová realizuje dopytovo orientovaný projekt Moderná škola , ITMS kód projektu :  312011S744

            Projekt je spolufinancovaný z prostriedkov Európskeho sociálneho fondu a štátneho rozpočtu v rámci Operačného programu Vzdelávanie prostredníctvom Agentúry ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR pre štrukturálne fondy EÚ.

            Hlavným cieľom projektu je zvyšovanie kvality vzdelávania základnej školy a modernizácia vyučovacieho procesu prostredníctvom vzdelávania pedagógov a inovácie vyučovania, pričom aktivity projektu sú zamerané  na podporu využívania moderných technológií, zvyšovanie digitálnej gramotnosti a rozvoj čitateľskej gramotnosti žiakov, ako aj na zvyšovanie kvality ľudských zdrojov prostredníctvom ďalšieho odborného vzdelávania pedagogických zamestnancov. Realizácia projektu tak prispeje k celkovej modernizácii a zatraktívneniu vyučovania.

            Projektu sa zúčastnia pedagogickí zamestnanci a žiaci ZŠ, v rámci projektu budú realizovať nasledovné aktivity:

            -analýza využívania IKT a digitálnej gramotnosti, testovanie čitateľskej gramotnosti žiakov, podpora a rozvoj predstavivosti, samostatného a logického myslenia, rozvoj environmentálneho povedomia žiakov;

            - naučiť žiakov komunikovať, získavať informácie z rôznych zdrojov, naučiť žiakov správne a efektívne čítať, rozvíjať ich čitateľskú gramotnosť pomocou rôznych druhov textov;

            - modernizácia vyučovania na škole, zvýšiť kvalitu výchovno-vzdelávacieho procesu prostredníctvom podpory rozvoja kľúčových kompetencií pedagogických a odborných zamestnancov s cieľom rozvíjania matematickej, čitateľskej a  prírodovednej gramotnosti žiakov.